Werken bij

Spindler

Meer dan 100 Jaar Totaalinstallateur

TON 2514 2 B

1922

Op 8 juni 1922 richt Johannes Hermanus Spindler zijn eigen loodgietersbedrijf op aan de Ruilstraat in Rotterdam.

De Eerste Jaren

Johannes begint met loodgieterswerk voor particuliere woningbouw, maar breidt al snel uit naar installatiewerk, elektra en centrale verwarming.

Dhr Spindler
Portret van Johannes Hermanus Spindler.

1929

Het bedrijf groeit en verwelkomt de vijfentwintigste werknemer. Zijn zoon, H.J. Spindler, treedt op vijftienjarige leeftijd in dienst, waardoor de eerste contouren van het familiebedrijf zichtbaar worden.

Spindler072
De oprichter met zijn zonen. Van links naar rechts: J.H., H.J. en G.N. Spindler. Medio jaren '30.

Eind Jaren '30

Ook Gerrit Spindler, de andere zoon van Johannes, sluit zich aan bij het bedrijf en richt zich op nieuwe bouwprojecten. Ondanks de crisis start Spindler een Elektrische Installatieafdeling. Het is nu een logische stap om ook loodgieterswerk te doen in de utiliteitsbouw. Met projecten zoals het loodgieterswerk voor het beroemde Feijenoordstadion, de Kuip, dat in 1937 wordt geopend.

Spindler060
Feijenoordstadion, de Kuip. Eind jaren '30.

Naamsbekendheid

In de jaren vóór de oorlog groeit Spindler uit tot een bekende naam in Rotterdam en omstreken, met een reputatie als dé installateur van de stad. Het bedrijf groeit snel en telt bij het uitbreken van de oorlog al tachtig werknemers.

Oorlog

De oorlogsjaren zijn zwaar, vooral in Rotterdam na het bombardement van 14 mei 1940. Ondanks de verwoesting houdt Johan Spindler zijn bedrijf draaiende en herstelt hij, waar mogelijk, straten en gebouwen in de stad.

Spindler075 vergroot
Johan Spindler met familie en een deel van zijn personeel. Medio jaren ‘30.

Wederopbouw

Na de oorlog draagt Spindler bij aan de wederopbouw van Rotterdam. Het bedrijf groeit snel naar tweehonderd medewerkers en is actief in zowel woning- als utiliteitsbouw.

Totaalinstallateur

In de jaren zestig schakelt Nederland over op aardgas. Spindler richt een volwaardige Centrale Verwarmingsafdeling op en is daarmee direct totaalinstallateur.

Start wederopbouw

De derde generatie

Robert Spindler treedt toe tot het familiebedrijf en richt zich op groei, met de visie om de beste te worden. Begin jaren zeventig telt het bedrijf 104 loodgieters, 57 elektriciens en 14 centrale verwarmingsmonteurs.

Robert Spindler210
Een jonge Robert Spindler (links) op het veertigjarig jubileumfeest.

De vierde generatie

In 1979 verhuist het bedrijf naar de Overschiese Kleiweg. Robert Spindler blijft aan tot 1994, waarna Ed Alleijn het directeurschap overneemt tot 2001. In 1995 komt Richard Spindler, de vierde generatie, bij het bedrijf. Samen met Marcel Comba vormt hij de directie.

Spindler Ed Aleijn123 v1
De vierde generatie. Ed Alleijn met Richard Spindler. Medio jaren ‘90.

Bouwcrisis zonder ontslagen

Tijdens de bouwcrisis loodsen Richard en Marcel het bedrijf door moeilijke tijden zonder ontslagen. Prestigieuze projecten, zoals de hoogbouw op de Kop van Zuid en grootschalige woningbouw in Ypenburg, helpen hierbij.

Directie 1
Een goede samenwerking. Marcel Comba en Richard Spindler.

Hoogbouw

Onder leiding van Richard en Marcel ontwikkelt Spindler zich verder als specialist in totaalinstallaties en hoogbouw, met projecten zoals New Orleans, De Rotterdam en de Markthal in Rotterdam.

Slider Banner 3 New Orleans
Met dank aan de opkomst van de Rotterdamse hoogbouw is Spindler enorm gegroeid. New Orleans - Rotterdam.

100 jaar en verder

In 2022 vierde Spindler zijn 100-jarig bestaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bekende speler in de hele Randstad en een betrouwbare partner voor gerenommeerde opdrachtgevers. Spindler blijft een familiebedrijf en blijft streven naar uitmuntendheid als totaalinstallateur. De beste van de Randstad en daarbuiten.

Wij gebruiken cookies

Zodat onze website zo goed mogelijk werkt.
Lees meer over ons cookiebeleid.